Şans Oyununun Kitabını Yazdı

ABD'deki şans oyunlarında 7 kez büyük ödülü alan Richard Lustig'in, kazanmanın sırlarını anlattığı kitap rekor kırıyor

Şans Oyunları'nın sadece bizim ülkemizde "umut kapısı" olduğunu sanıyorsanız, yanılıyorsunuz. ABD'de binlerce kişi, 28 Kasım günü Powerball isimli şans oyununun şimdiye kadarki en büyük ikramiyesi olan 588 milyon doların peşinde koştu. Mark Hill, şanslı topları yakalayabilen iki kişiden biriydi. İki talihlinin payına, vergiler düştüğünde 136.5 milyon dolarlık (vergisiz 293 milyon 750 bin dolar) ikramiye düştü. Hill, tek yaptığının 5,16,22,23,29 sayılarını oynamak olduğunu belirterek, "Gizli bir formülüm yok" dedi. Şanslıydı, o kadar. Ama Amerikan şans oyunlarındaki büyük ödülü yedi kez kazanan "piyango üstadı" Richard Lustig için şans diye bir şey yok. İşini şansa bırakmayan Lustig'e göre, bilimsel olarak ispat edemese de her oyunu oynamanın bir "yolu yöntemi" var.

KAZANMAK ŞANSA BAĞLI DEĞİL
Kendisini sıradan bir araba tamircisi olarak tanıtan ve ailesiyle birlikte ikramiyesini 30 Kasım'da almaya gelen Missouri eyaletinden Hill, kamuoyuna "Ben de herkes gibi biriyim" mesajını vererek Amerika'yı ikna etmeye çalıştı. Ama başaramadı. Hill, kendisine "son zamanların en şanslı iki Amerika vatandaşından biri" olarak bakan Amerikalılar için Tanrı'nın sevgili kuluydu. Böyle düşünen Amerikalıların karşısına "şans" faktörünü çürüttüğünü iddia eden Richard Lustig (61) çıktı. Lustig, 1992'den bu yana yedi kez şans oyunlarındaki en büyük ikramiyeyi kazanarak yaklaşık bir milyon dolarlık (vergiler düştüğünde 840 bin dolar) para ödülünü kazanan bir "şanslı." Ancak o kendisini "işini şansa bırakmayan biri" olarak tanımlıyor. Kendisine o kadar güveniyor ki, 2010'da "Learn How To Increase Your Chances of Winning The Lottery" (Şans Oyunu Kazanma Şansınızı Artırmanın Yollarını Öğrenin) isimli bir kitap yazdı. Kitabı piyasaya çıkar çıkmaz online kitap satış sitesi Amazon'da üçüncü sıraya oturdu.

'40 DOLAR YETERLİ'
Sadece 40 sayfadan oluşan kitabındaki yöntemin sadece şans oyunlarında değil, kazı-kazan gibi biletli oyunlarda da geçerli olduğunu ileri süren Lustig, bir şans oyununa 40 dolar para yatıran birinin, kolaylıkla en azından bu parayı geri kazanabileceğini düşünüyor. İşte Lustig'den beş tüyo: 


1-Makine yerine numaralarınızı kendiniz seçin.

2-Seçtiğiniz numaraların daha önce kazanıp kazanmadığını araştırın. 
3-Numaralarınızı seçtikten sonra saklayın. İlerde ihtiyacınız olabilir.
4-Satın alabildiğiniz kadar bilet satın alın.
5-Daha önce kazanan sayılardan uzak durun.

'BÜTÜN PARANIZI VERMEYİN'
Eski bir müzisyen olan Floridalı Richard Lustig, ilk şans oyununu 1992'de tutturmuş. 10 bin dolar kazanan Lustig, 2002'de en büyük ödülü tutturarak 842 bin dolar ikramiyeyi kucaklamış. Kazandığı ikramiyeleri ailesine harcayan Lustig, 350 bin dolar değerinde bir ev, 25 bin dolarlık bir Harley Davidson motosiklet ve 80 bin dolarlık bir Jaguar satın almayı ihmal etmemiş. Lustig'in şans oyununu oynamayı sevenlere tavsiyesi şöyle: "Daha iyi oynamayı öğrendikçe kazanma şansınızın daha çok olduğunu anlamanız o kadar da zor bir şey değil. Ama siz siz olun, ödeyebileceğinizden daha çok parayı şans oyunlarına yatırmayın."